Search
× Search
Language
Menu
    Minimize

    Σαλάμι Αέρος

    Σαλάμι Αέρος
    LefkadaGuide
    / Categories: Salami

    Σαλάμι Αέρος

    Δεν είναι τυχαίο που φημίζεται, ούτε που έχει συνδεθεί με τη Λευκάδα στο μυαλό των επισκεπτών. Το διάσημο σαλάμι του νησιού αλλά και τα λουκάνικα του είναι νόστιμα και μυρωδάτα και αυτό οφείλεται κυρίως στο υγρό κλίμα του νησιού. Το σαλάμι αέρος φτιάχνεται από βιοτεχνίες αλλαντικών και τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει στην υπόλοιπη Ελλάδα συσκευασμένο αεροστεγώς.

    Σύμφωνα με την παράδοση το σαλάμι είναι ιταλικής τεχνοτροπίας και ήρθε στην Λευκάδα από τους κατοίκους του Burano της Ιταλίας. Φτιάχνεται από χοιρινό κρέας και λίπος, ολόκληρους κόκκους πιπεριού, αλάτι και σκόρδο. Τα υλικά αλέθονται όλα μαζί ώστε να γίνουν μια μάζα, ύστερα γεμίζονται τα έντερα και δένονται με σπάγκο ώστε να γίνουν αρμάθες. Έπειτα κρεμιούνται σε σκιερό και αεριζόμενο δωμάτιο για να ωριμάσουν και να σκληρύνουν. Ένα από τα μυστικά του είναι οι εξαιρετικά λεπτές φέτες στις οποίες κόβεται πριν καταναλωθεί.

    Με ανάλογο τρόπο φτιάχνονται και τα μικρά λουκάνικα Λευκάδας στα οποία χρησιμοποιούνται έντερα, διάφορα μπαχαρικά και σκόρδο.   

    Για περισσότερες πληροφορίες για το σαλάμι αέρος και τις βιοτεχνίες παραγωγής του, πατείστε εδώ

     

    Print
    9646 Rate this article:
    No rating

    Please login or register to post comments.

    Minimize

    Κατηγορίες

    Categories

    Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2013 Lefkada Guide